Triggerpoint therapie

 

Iedereen heeft ze wel eens: stijve en/of pijnlijke spieren. In principe is dit niets bijzonders. Daarnaast zijn er mensen die last hebben van ‘chronische’ klachten zoals die hier boven worden genoemd.


Wat ik echter wel bijzonder vind is dat blijkbaar heel veel artsen, therapeuten, masseurs en gewone mensen niet weten wat triggerpoints zijn en wat triggerpoint-therapie voor hun cliënten of voor hunzelf kan betekenen. Ze denken dat stijve spieren, hoofdpijn, rugpijn of kramp normaal zijn en/of dat er niets aan de oorzaak te doen is!


NeuroMusculaire Triggerpoints (NMTrP's) zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of 'knoopjes'. Ze onstaan door ongunstig gebruik van spieren, om wat voor reden dan ook. Hierbij valt te denken aan overbelasting, een ongeluk, maar ook onderbelasting, stress of een slechte voeding. Actieve triggerpointszorgen vaak voor pijn en andere ongemakken op een andere plek dan waar de verkramping zich bevindt. Bekende voorbeelden zijn (spannings)hoofdpijn uit de nek en schouders of RSI/ CANS (Complaints of the Arm, Neck and/ or Shoulder).

Wat zijn triggerpoints?

   Home   Sportmassage   Dorn   TRIGGERPOINT    Medical Taping   Over Mij   Prijzen & Info   Referenties