REFERENTIES

 

Misschien wel het belangrijkst is wat de mensen zelf vinden die bij mij in de praktijk komen. Daarom hieronder een aantal recente referenties van de afgelopen jaren (ik doe dit werk nu 12 jaar) en desgewenst kan ik u er nog meer geven.J.N.

Al jaren kom ik regelmatig bij Annemarie. Ik heb een fysiek zwaar beroep en twee jonge kinderen die ik nog veel moet tillen. Mijn rug wordt dus nogal eens overbelast. Omdat Annemarie mij regelmatig masseert blijf ik soepel bewegen en vrij van klachten. Zelfs tijdens mijn zwangerschap kon ze me blijven masseren door middel van een grote zwemband onder m’n buik. Later in de zwangerschap masseerde ze m’n benen. Ik zou het iedereen aanraden!Aletta - Marum

Al enkele jaren kom ik graag bij Anne-Marie, mijn lijf heeft het nodige te verduren (door mijn manier van sporten) en sinds ik Anne-Marie bezoek beweegt het allemaal wat makkelijker en heb ik minder last van blessures en vast zittende spieren. Anne-Marie is eerlijk, ik kan me herinneren dat ze me in het begin voorstelde om het 3x te proberen en daarna te beslissen of ik er iets aan heb of niet. Als het niet zo zou zijn dan was dat ook prima. Inmiddels wil ik niet meer zonder en zie ik uit naar de 'pijn'bank.


Anne-Marie weet wat ze doet en hoe gemeen het soms ook even voelt, daarna voelt het altijd beter! Ondertussen kletsen we er lustig op los en vliegt het uur iedere keer weer voorbij.
A.N. - Oldehove

Van carport bezichtiging tot massage gesprek.


Mijn man kwam voor bezichtiging van de carport bij Anne-Marie thuis in Groningen. Bij thuiskomst vertelde hij mij dat ze ook een Massage-Clinic heeft in Aduard en dat ik wel even op de site kon kijken over de referenties die daar staan.


Nadat ik alles had gelezen was ik wel erg enthousiast en heb gelijk contact met Anne-Marie opgenomen en verteld wat mijn klachten waren en een afspraak gemaakt. Ik had veel last van pijn in mijn nek. Volgens de huisarts was dit een versleten nek. De andere klacht was dat ik ongeveer 10 jaar geleden een nieuwe heup heb gekregen en altijd pijn had van mijn bovenbeen en de spieren. Als ik in de auto wilde stappen moest ik altijd met mijn handen mijn been optillen.


Na mijn eerste massage voor mijn nek vertelde Anne-Marie mij dat ik veel water moest gaan drinken zodat mijn afvalstoffen konden worden afgevoerd en dat mijn nekspieren vast zaten. Vervolgens ging ze mijn pijn punten opzoeken en heeft ze de triggerpoints therapie toegepast wat erg pijnlijk was en na de eerste behandeling merkte ik gelijk het verschil en had ik minder pijn. Vervolgens werden in mijn linker bovenbeen ook de pijnpunten opgezocht en de triggerpoint massage toegepast. Heerlijk was dat, ik voelde gelijk een verbetering en kon mijn been weer een beetje optillen en heb minder pijn. Je weet niet wat je overkomt.


Mijn tweede afspraak was veertien dagen later. Anne-Marie vroeg hoe het ging en ze heeft dezelfde behandeling toegepast. Na deze triggerpoint massage had ik geen pijn meer aan mijn linker bovenbeen en kan ik mijn been helemaal optillen en in de auto stappen. Ik ben zoooooooooo blij hiermee. Voor de derde keer ging ik alleen nog weer heen voor een triggerpoint massage voor mijn nek en dat is nu veel beter geworden. Voor de vierde keer heb ik nog een afspraak voor zowel mijn nek en bovenbeen en gaan we overleggen wat het vervolg traject is. Ik vind Anne-Marie een leuke en enthousiaste mevrouw, ze geeft je veel informatie over de behandeling die je krijgt en je voelt je ook direct op je gemak bij haar wat erg prettig is.Josephine - Zuidhorn

Na langer dan een jaar met pijnklachten in heup en onderrug te hebben gelopen, kwam ik via google bij Annemarie terecht. Een stressvol jaar is daaraan vooraf gegaan,waarin ik te lang ben doorgelopen met de klachten en niet goed naar m'n lichaam heb geluisterd. Uiteindelijk naar huisarts en fysiotherapie gegaan.


Daar werd overbelasting en beenlengteverschil geconstateerd.Oefeningen en zolen aangeraden. Het ging iets maar toch onvoldoende beter. Ik had pijn bij elke stap die ik zette en kon vaak niet op de heup liggen. Annemarie heeft triggerpoint-, dorntherapie en massages gegeven. Zelf oefen ik met klein balletje de triggerpoints.


Bij mij was t niet na 1 of 3 keer beter. Aangezien ik ook al lang met de klachten liep, duurde het ook even voor ik echt vooruitgang ( lees; minder pijn) voelde. Maar ik had vertrouwen in de kunde van A. en voelde dat haar behandelingen iets deden. Ook vertelde ze mij dat ik rustiger aan moest doen met m'n lichaam en dat ik m'n herstel a.h.w tegenwerkte door teveel en te lang door te gaan. Dat was een confronterende maar belangrijke les die ik moest leren. Nu ben ik zover dat ik zonder pijn kan lopen en slapen! Ik neem mezelf meer in acht en blijf samen met Annemarie verder aan herstel werken.Henriette - Roden

Een aantal jaren geleden had ik, na een heftige val met mijn mountainbike, flink last van mijn nek, schouders en rug. Deze klachten bleven ondanks fysiotherapie. Achteraf blijkt dat mijn kleine nekspieren onvoldoende functioneerden en de “grote” nekspieren deze functie overnamen en daardoor continue overbelast waren. Dit zorgde niet alleen voor pijnklachten in mijn nek, schouder en armen, het zorgde ook voor continue hoofdpijn.


Een kennis tipte mij op triggerpointtherapie en hier ben ik vervolgens online naar gaan zoeken. Op deze manier kwam ik op de website van Anne-marie terecht. In de eerste afspraak heeft ze duidelijk uitgelegd wat triggerpoints zijn en hoe je dit ook zelf kunt behandelen. Dankzij de behandelingen van Anne-Marie zijn mijn pijnklachten sterk verminderd en is mijn hoofdpijn helemaal weg. Zodra ik weer klachten krijg dan plan ik direct  een afspraak in, waarna ik weer een tijd vooruit kan.


Anne-Marie is een echte professional is met een breed pakket aan mogelijkheden voor behandeling. Niet alleen op het gebied van triggerpoints ook op het gebied van (sport)massage en medical taping. Hierdoor kan zij een behandeling op maat bieden.  Daarnaast zorgt ze er, met haar sympathieke persoonlijkheid, direct voor dat je je op je gemak voelt. Ik raad Anne-Marie dan ook van harte aan!Henk – Middelstum

Na een periode van veel, zwaar en ongewoon werk te hebben gedaan kreeg ik toen ik weer wat tot rust was gekomen vreselijke pijn in mijn benen en heupen.

Met name had ik last van stijve beenspieren. Na een aantal onderzoeken door de huisarts bleek dat alles eigenlijk in orde was. Echter de pijnklachten verdwenen niet. Overdag ging het wel maar als ik op bed lag kwam de pijn.


Na een aantal maanden van heel slecht slapen ben ik zelf op onderzoek uitgegaan.  Op internet kwam ik terecht op de site van de massage-clinic van Anne-Marie. Ze beschrijft dat sportmassage wordt toegepast bij vermoeide en stijve spieren. Haar uitleg sprak mij direct aan. Na enige mailwisseling met Anne-Marie en uitleg van mijn probleem kon ik vrij snel de eerste behandeling krijgen.


De gevolgen van de eerste massage behandeling zal ik niet snel weer vergeten.

Ik heb na de behandeling toch zeker wel een aantal dagen vrij veel spierpijn gehad in mijn benen. Na een aantal wekelijkse behandelingen heeft Anne-Marie mijn spieren door massage en onder meer triggerpoint behandeling weer soepel en pijnvrij gekregen. De onverklaarbare pijn in mijn heupen bleef echter. 

Nu bleek dat ook ik, net als vele andere mensen, verschil in beenlengte had.  Anne-Marie heeft ook bij mij de Dornmethode toegepast. En wonderwel na enige dagen was ik zowaar, en ben tot op heden, pijnvrij.


Daarnaast had ik vrij veel last van een zgn. muisarm. In het verleden heb ik hier wel fysiotherapie voor gehad, maar de klachten zijn altijd enigszins gebleven. Mede als gevolg van een operatie kwamen de klachten in ik mag wel zeggen hevige mate terug. Ik had last van hevig pijnscheuten in mijn linkerarm. De behandelend arts in het UMCG gaf aan dat de schouder en nek de boosdoener waren. Hij gaf aan dat zo snel de klachten waren gekomen zo plotseling ze ook zouden stoppen. Omdat de pijn zo heftig was heeft Anne-Marie me direct geholpen. Na twee massage behandelingen van schouder, rug en arm was ik weer pijnvrij. Ik ben nu pijnvrij van al mijn klachten en voel me als herboren, kan mijn geluk niet op en kan weer de hele wereld aan. Om dit zo te houden ga ik nu om de drie weken naar Anne-Marie en blijf bij haar onder behandeling om zodoende de klachten voor te zijn. Ik ben Anne-Marie dankbaar voor wat ze voor mij betekent en beveel haar bij iedereen aan.A. Buursema - den Ham

Via mijn zusje kwam ik terecht bij Anne Marie. Ik had mijn nek verdraaid een paar dagen voor de bruiloft. Door de adrenaline en door de pijnstillers en dergelijke werden de  klachten draaglijk. Na de bruiloft werden de klachten heviger en belde ik met Anne Marie. Gelukkig kon ik vlot bij haar terecht. Anne Marie heeft mijn nek één keer gemasseerd en de klachten werden minder. Daarnaast kreeg ik een stuiterbal mee om zelf oefeningen te doen. Ik vertelde Anne Marie dat ik chronisch rugpatiënt ben en het laatste half jaar elke dag pijn ervaar. Vanwege de rugklachten draag ik steunzolen. Anne Marie adviseerde de Dorn methode met Breussmassage.


Na 2 behandelingen had ik veel minder rugklachten, er zijn nu zelfs dagen dat ik geen rugpijn ervaar. Ook de steunzolen zijn verledentijd. Het leuke van Anne Marie is dat ze in begijpelijke taal verteld wat ze doet en je behandeld afgestemd op je klachten.Hendrika Witloks - Groningen

Jaren geleden heb ik een froozen shoulder gehad, heb in totaal anderhalf jaar fysiotherapie gehad met de nodige injecties in mijn schouder. Nu, ongeveer 5 jaar later kreeg ik soortgelijke klachten. Na 4 maanden zelf oefenen zat er geen schot in, het werd alleen maar erger, dus ben ik op basis van mijn klachten gaan zoeken op internet.


Kom ik op een site over triggerpoints, het was net mijn verhaal. Ik was niet naar de huisarts gegaan, want hoe leg je uit dat het in je schouder zit, en daarnaast verspringend in je elleboog, pols en flank van je rug. Aanklikkend op de provincie Groningen kwam ik terecht bij Anne-Marie, ook nog eens vlak bij me in de buurt.


Ik heb gemaild, de situatie uitgelegd en daarna hebben we een afspraak gemaakt.

Zij heeft me bij het eerste bezoek behandeld en vertelde ongeveer 3 à 4 sessies nodig te hebben. Ik was hier best sceptisch over gezien mijn eerdere ervaring elders. Maar de massage na de behandeling van de (pijnlijke)triggerpoints, gaf mij het gevoel hier zit ik goed. Het was voor mij een complete verrassing dat ik na 2 behandelingen van de pijn af was, dit bestond gewoon niet en toch was het zo.


Omdat het zo goed ging heeft ze een volledige massage gedaan en merkte dat het in mijn bovenbenen niet goed zat, ik voelde alleen de flinke pijn van het masseren. Vraagt ze of ik vaak moe in mijn benen ben en problemen heb met traplopen. Ja, dat heb ik, en traplopen is een drama, moet me aan een leuning vasthouden om niet uit balans te raken en te vallen. Blijkt dat ook in mijn spieren te zitten.  Ik was zo blij dat dit niet zo hoeft te blijven. Het gaat al beter nu.


Omdat ik zo enthousiast was over de behandeling ben ik na het 2e bezoek flink bezig gegaan, wat helaas resulteerde in opnieuw pijnklachten. Was achteraf niet zo slim, maar gelukkig gaat het nu na de 3e behandeling weer de goede kant op.

Ik kreeg instructies mee om de triggerpoints zelf te behandelen  en doe het  zo goed als ik kan, daarnaast heb ik besloten om dit met reguliere massages te onderhouden.


Ik ben blij dat ik door internet op het pad van Anne Marie gekomen ben.Ronald de Geus - Groningen

Op enig moment las ik op internet over de mogelijkheid van een Triggerpointmassage. Nou had ik nog nooit gehoord van dit fenomeen, maar na me ingelezen te hebben, ben ik op zoek gegaan naar iemand die dat in mijn buurt (stad Groningen) doet. Ik kwam uit bij Massage Clinic Anne-Marie Kapiteijn .


Nadat mijn pijnpunten gevonden (spieren in de billen) waren zijn deze behandeld .

Dit was een hele ervaring en soms ook pijnlijk, maar deze pijn werd gedurende de behandeling steeds minder. Nadat de behandeling afgelopen was, was ik benieuwd naar het effect. We hebben boodschappen gedaan en normaliter is dat geen pretje, slenteren en staan gaan mij niet altijd goed af, maar nu leek het veel beter te gaan. ’s Avonds had ik een raar gevoel in mijn billen en benen, het leek net of er een tintelend gevoel door de spieren gingen, zoiets als je een verstopte leiding hebt en de verstopping oplost en er weer een doorstroming is.


Ik ben nu een dag verder en heb best wel spierpijn in mijn billen, maar dat hoort er bij. Vanmorgen moest ik het terras nog vlakken, dus tegels eruit en opnieuw zand eronder en tegels terug leggen. Wat mij totaal verbaasde was het feit dat ik naderhand geen pijn heb gevoeld die ik normaliter al zou krijgen als ik er naar keek. Wat een opsteker zeg, geweldig!!


Een kleine 3 week later ben ik weer terug geweest voor nog een massage om te zien of er via Triggerpointmassage aantoonbaar veranderingen te voelen waren. Die veranderingen waren duidelijk aanwezig, toen de pijnpunten van de vorige keer deze keer weer behandeld waren,  bleek dat bijna alle pijnpunten verdwenen waren. Die er nog waren zijn nogmaals behandeld.


Ook andere pijnpunten zijn behandeld, en ook hier weer gaandeweg de behandeling verdween de pijn. Toch wel opmerkelijk dat ik na ongeveer 20 jaar met deze problemen gelopen te hebben de pijn na enkele behandelingen enorm verminderd is, en zoals het nu lijkt sterk te verminderen en wellicht op te lossen zijn door met enige regelmaat een Triggerpointmassage te nemen.


Ik blijf het een “klein wonder” noemen. Het heeft voor mij veel betekend om zo goed als pijnvrij te zijn.Meindert Hibma - Zuidhorn

Ik sport veel, train voor het nederlands kampioenschap mararthon en maak daar voor vele kilometers per week. Ik loop dus veel hard, maar fiets daarnaast ook veel. Dat ging tot voor kort probleemloos, totdat ik mijn zoontje een keer verkeerd optilde. Het 'schoot' in mijn rug, waarna de pijnklachten snel toenamen. De pijnklachten werden op een gegeven moment zo erg dat ik niet langer dan 5 minuten kon blijven staan zonder pijn in de rug. Ik kon mijn sokken haast niet meer aantrekken en niet meer zonder pijn zitten. Ook wandelen was erg gevoelig, maar als de afstand niet te lang was, was het uit te houden.


Ik zocht op internet naar reacties van anderen die dezelfde pijnklachten hadden als ik. Daar kwamen verhalen uit als ischias, hernia en instabiel si gewricht. Allemaal behoorlijk ernstige aandoeningen, ik vreesde dat ik nooit meer zo veel zou kunnen hardlopen. Gelukkig kwam ik ergens op internet ook triggerpoint therapie tegen en vond ik het adres van Anne-Marie. Ik was een beetje skeptisch of triggerpoints wel zouden werken, maar het leek me beter dan een bezoek aan de huisarts. Zij wist me na één(!) behandeling al van het merendeel van mijn pijnklachten af te helpen door de juiste triggerpoints weg te masseren. Dat heeft mij veel vertrouwen gegeven in de vervolgbehandelingen bij Anne-Marie. Twee weken na de eerst behandeling ben ik weer voorzichtig begonnen met het opbouwen van mijn hardloop rondjes.Gerry - Aduard

Ik kom regelmatig bij Anne-Marie om gemasseerd te worden. En dat bevalt erg goed. Ik had veel last van nekklachten met hoofdpijn als gevolg maar dat is nu over. Ook had ik pijn in mijn voet als ik een tijd gezeten had en dan weer moest lopen. Annemarie behandelde dit door op een bepaalde plek te duwen (triggerpoint) en tot mijn verbazing hielp dat ook nog. Ik loop nu weer klachtenvrij. Ik ben dus een zeer tevreden klant!


 

Gert - Zuidhorn

Ik heb vanaf mijn 21e nek- en rugklachten. Er zijn vele onderzoeken geweest wat de oorzaak zou kunnen zijn. Die is tot nu nog toe niet gevonden. In de loop der jaren heb ik er alles aan gedaan om van de ellendige pijn af te komen. De eerste jaren heb ik dat gedaan met zware pijnstillers, maar als je daar aan gewend bent, helpen deze ook niet meer. Door het sporten weer op te pakken en met hulp van onder andere fysiotherapie, manuele therapie, magnetiseur, acupunctuur, alternatieve geneeswijzen en ik weet niet wat nog meer, is na mijn 30e jaar de pijn wel beheersbaar geworden, maar het gezeur van pijn, stijve rug en nek bleef. Ik ben tot de conclusie gekomen dat mijn rug en nek het problemenkindje zouden blijven en dat ik dat moet accepteren. Dat heb ik inmiddels gedaan. De behandelingen blijven nodig, maar zouden deze ook met wat minder pijn gepaard kunnen gaan? En jawel, via een advertentie kwam ik in contact met Anne-Marie, die bij mij Triggerpoint-therapie toepast. Elke keer ben ik weer verrast, zonder dat ik iets zeg, hoe zij bij mij de pijnpunten weet te vinden en wegmasseert. De nek en rug voelen na de behandeling heerlijk ontspannen en pijnvrij aan.  Ik kan er weer een tijdje tegen aan…Annemieke - Aduard

Mijn ervaring met Trigger Point Therapie. Sinds mei 2008 had ik pijnklachten aan mijn heup. Ik heb geen ongeluk gehad of een verkeerde beweging gemaakt, de pijn kwam na een weekendje reizen met een touringcar. Veel zitten in de zelfde houding met weinig beenruimte. Het voelde of er iets bekneld zat en ik dacht dat het met voldoende ontspanning wel weer over zou gaan. Maar het werd alleen maar erger en de pijn straalde uit naar mijn bovenbeen, knie, tot in mijn scheenbeen. 's Nachts lag ik geregeld wakker van de pijn. Kamperen die zomer was een ramp. De huisarts verwees mij door naar een manueel therapeut en hij verwees me na een week of 10 zonder resultaat door naar een fysiotherapeut. Ook hier geen verlichting. In het ziekenhuis werden foto's gemaakt van de botten en een echo om het zachte weefsel te bekijken. Geen slijmbeurs ontsteking, maar wat dan wel? Er was niks te zien. Uiteindelijk was de diagnose "een geïrriteerde pees" en ik kreeg een injectie met ontstekingsremmer om in ieder geval van de ergste pijn af te zijn. Bij de sportarts in het UMCG kreeg ik oefeningen voor bekken en rug om de pees wat te ontzien. De injectie hielp mij 3 maanden van de pijn af, maar daarna kwam deze weer gewoon terug. Wat nu? De hoge hakken in ieder geval maar de kast in en rustig aan doen.


Tot iemand op een keer zei: wat loop jij moeilijk (ook vreemden in de winkel vroegen spontaan aan mij of ik veel pijn had). Of ik wel eens van Trigger Points had gehoord. Nou, nee. Thuis gelijk even googelen. De theorie sprak me gelijk aan. Ik had een heel sterk gevoel dat mijn pijn met mijn spieren te maken had. Wonder boven wonder zat er een behandelaar vlak bij mij in de buurt!


Ik had gewoon zin om er de eerste keer heen te gaan. Misschien was dit wel iets. Niets had tot nog toe geholpen. Ik werd behandeld thuis bij Anne-Marie; het zag er gelijk erg professioneel uit. Na de kennismaking volgde een vragenrondje om een duidelijk beeld te schetsen van de klachten.


Anne-Marie is toen begonnen met een aantal punten op mijn bovenbeen, rug en bil in te drukken. Ik moest aangeven op een schaal van 1 tot 10 hoe pijnlijk het was. Dit punt is dus een trigger-point: een verkramping in de spier die niet meer terug schiet in ontspannen toestand. Door een diepe strijking te geven terwijl je uitademt hef je de verkramping als het ware op. Elk punt wordt 10 keer op deze manier behandeld. Alhoewel er steeds pijnlijke punten worden ingedrukt is de behandeling niet vervelend. In de dagen na de eerste behandeling merkte ik gelijk al verlichting. Verbeelde ik het me? 


Na bijna drie jaar te hebben rond gelopen met pijn in mijn heup, ben ik na drie behandelingen pijnvrij!!  Deze methode is voor mij het ei van Columbus. Ik kan zelfs weer zonder pijn flamenco dansen, een grote hobby van mij.


Anne-Marie heeft een persoonlijke benadering waardoor je je gelijk op je gemak voelt en tegelijkertijd heeft ze merkbaar veel kennis van zaken waardoor je je in de handen van een professional voelt.


Ik hoef geen moeilijke oefeningen thuis te doen en hoef ook geen dingen op te geven (zoals het dansen) wat ik toch begon te vrezen. Ik weet dat als de klachten mochten terug komen, ik me gewoon weer kan laten behandelen door Anne-Marie.


Trigger-Points is een klein wonder gebleken. Anne-Marie: bedankt!

Referenties: Wat anderen van mij vinden

   Home   Sportmassage   Dorn   Triggerpoint    Medical Taping   Over Mij    Prijzen & Info   REFERENTIES